Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Krijg ik garantie op scheuren van het stucwerk?

Scheurvorming in het stucwerk ontstaat vrijwel altijd door werking, beweging of trilling vanuit of in de ondergrond of onderliggende constructie.
Indien men gaasweefsel toepast in de stuclaag dan fungeert dit als versterking. Dat wil niet zeggen dat met het opnemen van een wapeningsweefsel de ondergrond wordt gewapend en er geen scheuren kunnen ontstaan.
De kans op scheuren wordt wel aanzienlijk verminderd. Een garantie dat het niet gebeurt is het echter niet.

Is het lage BTW-tarief van 9% ook voor mij van toepassing?

Het lage BTW-tarief is voor elke particuliere woning die ouder is dan 2 jaar van toepassing, zolang de overheid dit toestaat.  Het maakt daarbij niet uit of u eigenaar of huurder van de woning bent.

Wat houd sausklaar in?

Hierbij worden wanden en/of plafond afgewerkt als glad stukadoorswerk. Deze moeten nadien nog worden afgewerkt met een muurverf.
Dit kunnen wij eventueel ook voor u verzorgen.

Kan ik mijn badkamer met gips tegelklaar maken?

Ja, maar het heeft een aantal grote nadelen. Gips heeft een lange droogtijd waardoor u langer in de verbouwing zult zitten en als gips nadien weer vochtig wordt door bijv. slechte kitnaden, is er een grote kans dat de gipslaag gaat rotten waardoor de tegels los zullen komen.

Wij geven daarom de voorkeur om" te betegelen wanden" te stukadoren met Omnimix 90 GR van Omnicol. Omnimix 90 GR is een mortel op cementbasis die over alle ondergronden aangebracht kan worden en na 1 dag al betegeld kan worden wat u enorm veel tijd bespaard.


www.bieringsstukadoor.nl

www.bieringsstukadoor.nl